Wij zijn BB architecten.

Soms is architectuur bouwkunst. Vaak is het een
toonbeeld van techniek. Maar altijd is het een dienst.

Alle disciplines in huis

Van ontwerp tot wetgeving en van energieberekening tot bouwbegeleiding houden we alles in de hand.

Profiel.

Een architect vertaalt wensen, creëert met de klant en bewaakt het bouwproces. Zo zien wij ons vak. En daarom heeft BB architecten alle relevante disciplines verenigd in één bureau. We zijn trots als een bijzonder ontwerp, vooruitstrevende techniek èn een dik tevreden klant samenkomen in een gebouw. Daar wordt het beste gewoond, gewerkt en gerecreëerd.

Transformatie.

BB architecten maakt zich sterk voor de transformatie van bestaand vastgoed. Niet alleen om redenen als duurzaamheid en de conservatie van erfgoed, maar ook omdat het geweldige kansen biedt: bestaande kwaliteiten worden verrijkt door moderne toevoegingen. Een gebouw wordt weer voor vele jaren in het hart gesloten. Wij zien dat als de grootste uitdaging van hedendaagse architectuur, zowel in ontwerp, techniek als regelgeving. En in alle onbescheidenheid: We zijn er goed in.

Waarom BB Architecten.

Voor een middelgroot bureau is het uitzonderlijk om alle relevante disciplines in huis te hebben. Zo kunnen wij vragen omtrent wet- en regelgeving zèlf beantwoorden, snel en onafhankelijk. Ook energienormen nemen we bij voorbaat mee in onze eigen epc-berekingen. Zeker in transformatieprojecten, waar oude structuren moeten voldoen aan nieuwe normen, is dat méér dan prettig. Bovendien beheersen we de technologie voor een volledig open ontwerpproces in 3D. Alle betrokkenen, dus óók klanten, kunnen op elk moment inloggen om de status van een project te bekijken. Daarmee lopen we voorop in Nederland.

Visie.

Ontwerpen van BB Architecten kenmerken zich door heldere, herkenbare vormen. Leesbaar, noemen we die. Je kunt goed zien hoe een gebouw in elkaar steekt. Binnen dat kader experimenteren we met materialen, technieken en toepassingen, zodat onze architectuur een heel eigen signatuur heeft. Onze ontwerpen lokken altijd een mening uit, zonder daar nadrukkelijk om te vragen.

Ons team.

Ontwerpen van BB Architecten kenmerken zich door heldere, herkenbare vormen. Je kunt goed zien hoe onze gebouwen in elkaar steken. Maar binnen dat kader experimenteren we met materialen, technieken en toepassingen, zodat onze architectuur een heel eigen signatuur heeft.

Om dat waar te maken, hanteren we een transparante werkwijze. Een goede kennismaking is essentieel. We willen onze opdrachtgever doorgronden. Voordat we een offerte uitbrengen, weten we al wat we aan elkaar hebben. Vervolgens ontwerpen we in BIM, zodat alle betrokkenen het proces real time kunnen volgen.

Voor een middelgroot bureau is het uitzonderlijk om alle relevante disciplines in huis te hebben. Zo kunnen wij vragen omtrent wet- en regelgeving zèlf beantwoorden, snel en onafhankelijk. Ook energienormen nemen we bij voorbaat mee in onze eigen epc-berekingen. Zeker in transformatieprojecten, waar oude structuren moeten voldoen aan nieuwe normen, is dat méér dan prettig.

De bouw volgen we uiteraard op de voet. Daar moet ons werk zich bewijzen, dus onderhouden we intensief contact met de bouwer. Samen zorgen we ervoor dat de belofte op papier werkelijkheid wordt. Zodat de uiteindelijke oplevering altijd een feestje is.

Werkwijze.

kennismaking

creatief proces

uitwerking

oplevering

Benieuwd wat BB kan betekenen voor uw bouwproject?

Laten we kennismaken!

neem contact op