Spring naar content

De Mark Veste

Transformatie kantoor naar 33 appartementen en winkelruimte

Marksingel 1 / Nieuwe Ginnekenstraat 38

Beschermd stadsgezicht

 

Dit kantoor is in de jaren ‘70 gebouwd voor de toenmalige Westland Utrecht Bank. Later werd het een kantoorverzamelgebouw op de verdiepingen en winkelruimte op de begane grond. De locatie is prominent, in het centrum van Breda. Het gebouw staat aan een singel, op de hoek van een historische as van het centrum naar het zuiden. De straatgevels liggen in de zone van het beschermd stadsgezicht.

De transformatie beslaat de eerste t/m de derde verdieping wijzigen (30 wooneenheden), een optopping (3 penthouses) en de herindeling van de begane grond. Die behoudt zijn winkelfunctie. Hier komen ook bergingen en de entree van de woningen. Het gebouw wordt gestript tot op het betonskelet en voorzien van geheel nieuwe gevels en indeling.

In tegenstelling tot het huidige gevelbeeld wilden we een gebouw maken dat aansluit bij de ritmiek van de straat. Daarom is het opgedeeld in meerdere geveldelen: een klassieke uitstraling aan de Nieuwe Ginnekenstraat, moderner en eigentijds aan de Marksingel. De optopping van één bouwlaag vormt een verbindend element tussen de gevels; ze ligt terug ten opzichte van de straatgevels.

Op zoek naar een architect in Breda? Neem dan contact met ons op.

Transformatie kantoor Breda door architect in Breda
Transformatie kantoor
Opdrachtgever

Interesting Vastgoed

Soort werkzaamheden

Transformatie

Oplevering

n.n.b.