Spring naar content

Woningbouwontwikkeling Akkerrand Wissenkerke

Op 10 minuten rijden vanaf het strand aan de Zeeuwse kust ligt de woningbouwontwikkeling Akkerrand in Wissenkerke. Hier zullen in twee fases verschillende woontypologieën gaan herrijzen van verandawoningen, patiowoningen tot starterswoningen.

De ontwikkeling ligt aan de rand van het dorp met uitzicht over de landerijen die Zeeland typeren. Het behouden en aansluiten op het landschap staat centraal. Wij vinden die openbare buitenruimte belangrijk. Zo blijven de huidige sloten en typerende bomen zichtbaar in de ontwikkeling. Het plan heeft een smalle weg om voorrang te geven aan fietsers en voetgangers maar ook om extra ruimte te maken voor groen en wadi’s als voortuin van de verandawoningen.

De ontwikkeling omvat in totaal 33 woningen, met in de eerste fase 9 verandawoningen. Deze woningen hebben, wat de naam al verklapt, een veranda aan de voorzijde van de woning. Zo kunnen bewoners in de zon aan de groene straat zitten maar beschikken ook over een grote tuin aan de achterzijde. De veranda zorgt voor een diffuse overgang tussen openbaar en privé. Voor de woningen zijn verschillende indelingen beschikbaar van een extra slaapkamer op de begane grond, eigen kantoor of bijkeuken. Maar ook op de verdieping kan de woning nog vergroot worden met een extra slaapkamer.

Op zoek naar een architect in Breda? Neem dan contact met ons op.