Spring naar content

Modulair bouwen appartementen

In deze snel veranderende tijd met een hoge woningnood en opvang van daklozen of asielzoekers is efficiënt en snel bouwen nog belangrijker geworden. Voor Genius homes hadden we al modulaire woningen ontworpen maar nu gaan we nog een stap verder. Modulaire appartementen geven een hogere dichtheid, die ervoor zorgen dat de woningnood in een rap tempo wat kan gaan vertragen.

Het vertrekpunt is een basismodule van 44m2 GO. Dit appartement uitgebreid worden met meer oppervlakte of een (grotere) buitenruimte. Dit wordt gedaan door een extra module of ander type balkon aan de basis module te koppelen. De appartementen kunnen op die manier vergroot worden tot 66 m2 GO en zelfs rolstoeltoegankelijk worden. Zo kun je op verschillende manieren bij ieder project diversiteit en meer kwaliteit meegeven.

De indeling van de modules zullen ten alle tijden hetzelfde blijven maar de context waar ze zullen staan zal veranderen. Het is voor ons van belang dat het ontwerp ook binnen de context past. We hebben vanuit de standaardmodules twee verschillende hoofd gevels ontworpen die aansluiten bij een context. De twee contexten waar de modules zouden kunnen staan zijn stedelijk of landelijk van aard. Deze omgevingen hebben de architectuur van de twee gevelvarianten bepaald. Een stadse gevel met metselwerk en zichtbaarheid van de modules door de banden. De landelijke gevel bestaat uit natuurlijke materialen, meer ruimte voor groen en grotere raamopeningen.

Project naam