Studentencomplex SSP Breda

Study Studio Park

Deze driehoekige locatie aan de Rath Verleghstraat dichtbij het NAC stadion in Breda heeft voor woningbouw zeer beperkende voorwaarde. Ingesloten door het spoor, een drukke weg als de Lunetstraat en een kantoorgebouw zijn externe veiligheid, geluidsbelasting en privacy factoren die de hoofdopzet van het complex in sterke mate bepaald hebben. Deze studentencampus is dan ook naar binnen gericht om de gezamenlijke buitenruimte heen. De ontsluiting van deze 224 zelfstandige wooneenheden gaat via galerijen aan de buitenzijde van het gebouw. De woonruimtes hebben zicht op de tuin en naar elkaar. Dit bevordert de interactie tussen de bewoners en levendigheid in de campus. De binnengevels bestaan uit grote glaspuien omkaderd door witte aluminium gezette randen. De witte randen zorgen voor reflectie van daglicht naar de gezamenlijke buitenruimte. De houten stijlen in een willekeurig patroon zorgen voor de natuurlijke accenten.

Opgeleverd: 2017