Woning vR Oosterhout

Een uitdagend kavel, vlakbij het centrum van Oosterhout. Rechts ervan een oud dorpslint, links ervan een moderne villa. Beide panden liggen op de erfgrens, dus we móesten er rekening mee houden in het ontwerp. De lessenaarskap is een directe verwijzing naar die van de geschakelde woning ernaast. Het schuine dak gaf ons de gelegenheid veel zonnepanelen te plaatsen en de woning energieneutraal te laten functioneren. De horizontale ‘insnijdingen’ in de woning volgen de rooilijn en de goothoogte van de woning aan de rechterkant. Op die plekken hebben we ook houten elementen als gevelbekleding gebruikt. De brede carport biedt ruime aan auto’s die in de achtergelegen garage worden gestald. Het was even puzzelen, maar zo is toch een logisch geheel ontstaan en een uitstekende woning met een volledig leefprogramma op de begane grond.